Tipy a rady pro hubnutí

CYTOSAN Inovum

"CYTOSAN Inovum

Cytosan a Cytosan Inovum pro vnitřní užití

Složení Cytosanu Inovum se od původního Cytosanu liší obsahem obou typů humátu (obsahuje kromě lignohumátu i malé množství rašelinového humátu draselného) a přídavkem francouzského zeleného jílu, zatímco v Cytosanu se nachází pouze lignohumát. Obsah silymarinu a kyseliny jantarové je mírně vyšší u Cytosanu původního. Účinky těchto dvou produktů jsou obdobné, ale jejich kombinace nebo naopak cílený výběr jednoho z nich může být v některých případech velkým přínosem.

Cytosan obsahuje huminové látky, jejichž molekuly jsou poměrně malé, a velmi snadno tak procházejí stěnou tenkého střeva přímo do krve. Díky tomu je Cytosan velmi vhodný pro detoxikaci vnitřního prostředí buněk, krve a všech tělesných orgánů. Jeho účinek na očistu střeva je poněkud omezen, i když je přesto patrný. Oproti tomu je Cytosan Inovum výrazně zaměřen právě na precizní odstranění všech nežádoucích látek z celého trávicího traktu a zvláště pak z těžko dostupných míst mezi klky tenkého střeva. Přídavek zeleného jílu dále zvyšuje detoxikační a protizánětlivé účinky Cytosanu Inovum díky silné afinitě zeleného jílu k zánětlivým ložiskům.

Cytosan Inovum obsahuje kromě lignohumátu také malé množství humátu z rašelinného zdroje. Díky tomu, že zdroj tohoto humátu se přirozeně biologicky degradoval, dá se předpokládat, že obsahuje vzácné kovy a stopové prvky v daleko větší míře než lignohumát připravený speciálním technologickým postupem.

Cytosan Inovum je vhodné volit v případě zatížení trávicího traktu toxickými zplodinami metabolismu, při nevhodných stravovacích návycích a nezdravém životním stylu, při podezření na otravu ať už akutní, či chronickou a v případě rizika nádorového postižení tlustého střeva. Cytosan Inovum bude mít také pravděpodobně díky zelenému jílu větší schopnost pohlcovat střevní plyny a rychlejší efekt při léčbě průjmových onemocnění a zánětlivých pochodů v trávicím traktu.

Cytosan je vhodné volit jako dostatečně silný prostředek pro pravidelnou preventivní i léčebnou očistu těla a pro nastartování detoxikace před nasazením Cytosanu Inovum, který by mohl být v některých případech až příliš účinný, což by mohlo uživatelům způsobit problémy například v podobě velmi častého vyprazdňování. Zařazování regeneračních přestávek v užívání Cytosanu Inovumje nutné. Při dlouhodobějším nepřetržitém užívání by mohlo dojít k nežádoucímu odstranění i příznivé střevní mikroflóry.

Princip působení

Želatinová kapsle prochází jícnem do žaludku, kde je vlivem žaludeční kyseliny rozpuštěna a obsah kapsle se mechanicky promísí s obsahem žaludku. Již v této chvíli začínají působit účinné složky těchto přípravků.

Pokud je z nějakého důvodu potřeba, aby přípravek začal účinkovat již v dutině ústní, pak je možné rozpustit jej v malém množství vody. V žaludku se rozpustné látky přípravku rozpustí v roztoku, optimalizují pH, působí protizánětlivě, hojivě a molekuly huminových látek pohlcují případné cizorodé látky organického i anorganického původu. Pokud byla přijata “závadná” potrava, je včasné užití nejlépe Cytosanu Inovum nejlepším řešením, jak úspěšně předejít zažívacím problémům a v případě pálení žáhy a refluxu i poškození sliznice jícnu. Ve vodě rozpustné složky preparátu (kyselina jantarová, silymarin, huminové látky o nižší molekulární hmotnosti) se vstřebávají do krevního oběhu stěnou tenkého střeva. Část obsahu kapsle ale zůstane v tenkém střevě (huminové látky s vyšší molekulovou hmotností a zelený jíl), putují jím do tlustého střeva a cestou absorbují odpadní zplodiny metabolismu, těžké kovy, plyny a cizorodé látky. V tenkém a tlustém střevě se také vstřebávají kationty životně důležitých minerálních látek a stopových prvků. Povrch střeva je díky přítomnosti těchto látek chráněn, sliznice je udržována v čistotě, dochází ke stimulaci její funkce a k optimálnímu pokrytí vrstvou ochranného hlenu. Huminové látky spolu se zeleným jílem se významně podílejí na tzv. slizniční bariéře, která je jednou ze základních obranných mechanismů imunitního systému.

Látky vstřebané značně prokrvenou stěnou střeva do krevního řečiště se dostávají tzv. portálním oběhem přímo do jater. Silymarin z Cytosanu a Cytosanu Inovummůže ihned regenerovat jaterní buňky a podporuje jejich detoxikační funkci a odstraňování zplodin podporou tvorby žluče. Krev z jater spolu s účinnými složkami přípravku proudí následně ke všem orgánům a tkáním. Huminové látky pomáhají zbavovat tkáně odpadních látek metabolismu a kyselina jantarová dodává buňkám energii a přispívá k jejich regeneraci. Účinky Cytosanu a Cytosanu Inovum zasahují do všech struktur organismu a podílejí se na jeho detoxikaci a regeneraci, čímž významně napomáhají udržení zdraví.

Způsoby užití

Obecně lze říci, že Cytosan i Cytosan Inovum je možné užívat nejsnadněji zapíjením želatinových kapslí dostatečným množstvím nesycené vody. Existují ale případy, kdy je polykání kapslí obtížné, nebo dokonce úplně nemožné, případně je třeba využít ochranného efektu huminových látek na dutinu ústní a jícen. V tom případě je možné humátovou kapsli jednoduše rozpojit a rozpustit ve větším množství nesycené vody (0,5 dl – 1 litr). Vznikne tak tmavohnědý nápoj neutrální chutě i vůně. Při rozpouštění Cytosanu Inovum se na dně objeví sedlina jílu, který není rozpustný. Jeho vypití je potřebné pro optimální působení přípravku.

Popíjení cytosanového nápoje představuje výhodu pozvolnějšího, postupnějšího a z toho důvodu i důslednějšího, ale jemnějšího působení. Nápoj je také vhodným způsobem užívání pro děti. Zvláště v tom případě je ovšem nutné dbát na vysokou kvalitu použité vody.

Řada studií prokázala pozitivní vliv vnitřního užívání huminových látek na kvalitu života hospodářských zvířat, podporu jejich reprodukce, zvýšení životaschopnosti potomstva, zlepšení kvality masa, zvýšení výnosů vajec a celkové zlepšení odolnosti chovu.

Využití vlastností huminových látek u hospodářských plodin se také jeví jako velmi perspektivní. Kromě zvýšení výnosů byl pozorován i vliv na zvýšení odolnosti proti škůdcům.

Přehled účinků huminových látek:

  • detoxikují organismus
  • stimulují metabolismus a podporují imunitní systém
  • vykazují obecně výrazný protizánětlivý účinek, zejména na sliznici zažívacího traktu
  • pročišťují celý trávicí trakt
  • likvidují patogenní mikroorganismy (bakterie, viry a plísně)
  • zvyšují činnost enzymů
  • chrání buňky proti poškození toxickými látkami a UV zářením
  • mají ochranný účinek na molekuly RNA a DNA a jejich stabilitu
  • snižují kyselost vnitřního prostředí
  • jsou cenným zdrojem minerálů
  • zlepšují transport a zabudování minerálů do buněk
  • zvětšují účinnost všech následně užívaných potravinových doplňků, bylinných čajů a extraktů
  • podporují zdravý růst buněk
  • přispívají k udržování elektrochemické rovnováhy
  • zvyšují využití energie v buňce
  • Humáty a další produkty Energy

Vnitřní užívání Cytosanu nebo Cytosanu Inovum by mělo předcházet užívání všech dalších bylinných preparátů a potravinových doplňků. Díky důkladné očistě střevního povrchu a odstranění toxických látek z vnitřního prostředí lze očekávat, že následné užívání harmonizačních bylinných koncentrátů bude mnohem účinnější a efektnější. Zároveň se zlepší schopnost těla vstřebávat vitaminy a minerály obsažené v řadě dalších produktů Energy.

Kombinace Cytosanu s Regalenem zesiluje jeho detoxikační účinek díky současné podpoře funkce jater, stejně tak jako kombinace s Renolem nebo Fytomineralem, jež zároveň podporuje funkci ledvin. Je nutné pamatovat na to, že současná regenerace detoxikačních orgánů podpoří jejich správnou funkci, bez níž je jakákoli snaha o očišťování organismu marná! Po detoxikační kúře s Cytosanem nebo Cytosanem Inovum trvající déle než jeden měsíc je vhodné zařadit užívání Probiosanu, který zabezpečí dostatečné zdravé osídlení střevního povrchu symbiotickými bakteriemi. V některých případech (při vhodné stravě) ale postačí pouze užívání prebiotické Chlorelly, která vytvoří příhodné prostředí ve střevech pro správné osídlení přirozenou cestou.

Autor článků na této dvoustraně:
Mgr. Tereza Viktorová (PD Humátů)

Podívejte se na Vaši stravu, co se týče glykemického indexu potravin.Většinou máme vyšší, než 50GI.

Pro hubnutí se doporučuje skladba potravin do 50GI.

Mám vyzkoušeno.Menší hlad, zpevnění břicha, nárůst svalové hmoty. 

Jak se zdravě stravovat, aneb zásadní část cesty k uzdravení

Ing.Zdeněk Rozehnal

Ke správné odpovědi se dopracujeme, když budeme vycházet z toho, jak potravu trávíme. Lidské tělo je v současnosti uzpůsobeno především na veganskou stravu. K tomu umíme sice trávit i bílkovny z masa, ale pomalu, tudíž maso bychom měli konzumovat přiměřeně. Ideálně jej jedli předci a to jednou týdně. Ostatní dny bychom měli jíst pouze kombinaci správně upravených obilovin a k tomu trochu luštěnin a tepelně upravenou zeleninu.

Příkladem může být zeleninová polévka nebo kaše se zeleninou na snídani, na oběd karbanátek z čočky a rýže s dušenou zeleninou a na večeři nudle nebo obilná placka s pomazánkou z cizrny.

 

Syrová versus tepelně upravená zelenina

Syrová zelenina ve větším množství není vhodná, protože zažívací trakt nám neumožňuje její bezproblémové strávení. Jediná slinivka může částečně pomoci, ale tato rozložením zeleniny je značně zatížená. Přesto ji nerozloží úplně a ta může v další části střeva podporovat plísně. Takže syrovou zeleninu velmi málo, ale hlavně kvůli vitamínu C. Výhodou tepelně upravené zeleniny je ta skutečnost, že z ní získáme až o 60% více živin, vitamínů rozpustných v tuku, včetně minerálů, protože tuto upravenou zeleninu umí lidský organismus lépe zpracovat.

 

Ale je zde jedna záludnost

Ta spočívá v tom, že tepelně upravenou zeleninu musíme sníst ihned po úpravě, protože je zásadotvorná. Jakmile chladne, stává se postupně kyselinotvornou. Pokud se chceme uzdravit... neskladovat a následně neohřívat tepelně upravenou zeleninu. Nicméně se to týká všech tepelně upravených potravin.

 

Živočišná bílkovina

Zde je více problémů. Za prvé živočišná bílkovina je startovací článek rakoviny, přičemž v tomto ohledu je nejhorší z živočišných bílkovin kasein. Proto bychom měli mléko a veškeré jeho produkty vyřadit ze stravy, což už publikovali experti z Harwardu v roce 2011.

Navíc je skutečností, že trávící enzymy na zpracování této bílkoviny ztrácíme přibližně ve svých 2 letech. Proto při konzumaci zatěžujeme střeva a mléko navíc zahleňuje. V případě imunitních problémů může mléčná bílkovina způsobit viditelné problémy. V současnosti se to již týká i kojenců. Pokud má dítě ekzém, je atopické, většinou postačuje, aby kojící matka vyřadila ze stravy mléčné výrobky, a stav dítěte se zlepší. Problém nevyřeší ani zakysaný produkt, protože v něm se sníží cukr, ale kasein zůstává.

 

To je ten hlavní problém:

 

KASEIN

 

Maso

Maso patří mezi 3 složky, které nejvíce zakyselují lidské tělo. Patří sem dále cukr a alkohol. Vemte na vědomí, že zásadité tělo Vás ochrání z 90% od chronických onemocnění. Takže pokud pravidelně konzumujete mléčné výrobky a maso je nejlepší občas provést očistu vysazením těchto potravin na 6 týdnů. V případě Vašeho "zdravějšího" jídelníčku zařaďte pro očistu těla pouze rýži, z části nejlépe celozrnou na 2-3 dny a následně vynechte ze své stravy tuk po dobu 10 dnů. V obou případech byste se následně měli cítit lépe. Při očistě je zásadní vyřadit pečivo.

Když detoxikujeme tělo, tak nejvíce využíváme játra. V některých případech je vhodnější před očistou tento orgán posílit.

 

Pečivo

Zde je velký problém - lepek versus střevo. Nejen díky němu vzniká velké množství látek, které nezpracujeme, ty ve střevech zahnívají a kvasí a tím poškozujeme jejich sliznice a následně může vzniknout chronický zánět. Je nutné si uvědomit, že v tenkém střevě vzniká až 60% imunity a jeho slizince chrání krev, aby do ní nevnikly molekuly bílkovin, toxiny a patogeny, které se v oslabeném střevu přemnoží. Například taková kandida při přemnožení je schopna prorůst sliznicí střeva a metabolizovat do krve. V poškozeném střevě dochází  k poklesu tvorby imunitních buněk a následně k poklesu imunity... A na zdravotní problém máme zaděláno. V ochraně tenkého střeva sehrává důležitou roli kyselina listová. Pochopitelně, ale především správná strava.

Střevo v současnosti většinou značně zatěžujeme neúměrným množstvím pečiva. Dříve se pečivo nekonzumovalo tak často. Navíc problém zesiluje technologie jeho výroby, včetně používání starého pečiva do výroby nového. Přitom se v minulosti z mouky dělaly hlavně kaše.

Problémy lidí začaly tím, že se začalo péct pečivo z bílé mouky. Při pečení se totiž zapeče kolem lepku škrob. Výsledkem je, že se lepek v žaludku nestráví, pokračuje do střeva a tam škodí. V tomto případě nehraje roli jestli je pečivo celozrné, bíle nebo kváskové. Zásadní je četnost jeho konzumace.

 

Správná konzumace obilovin

Obiloviny maj velkou výhodu a to je obsah složitých cukrů, v zažívání se postupně mění na jednoduché a vyživují nervový systém. Jednoznačnou výhodou je, že se složité cukry dostávají do krve pomalu a tím se minimálně vychyluje hladina cukru v krvi. Zásobování nervové soustavy sacharidy je plynulé.

Oproti tomu kunzumace sladkostí a bílého pečiva způsobuje velké výkyvy v hladině cukru v krvi. Tento stav velmi zatěžuje náš nervový systém a pochopitelně i slinivku.

Strava má ohromný vliv na naše zdraví. Mnho lidí se správnou stravou vyléčilo z vážných nemocí, včetně nádorových. Strava má prioritní roli i v prevenci.

 

 

 

Harvard, červen 2011 - Healthy Eating Plate

 

Experti z Harvardu doporučují vyřadit z jídelníčku mléčné výrobky s tím, že k získávání vápníku pro lidský organismus je mnohem vhodnější například zelenina jako je kapusta, brokolice nebo květák, dále například ze sojového mléka nebo luštěnin a ořechů. Dále uvádějí, že již nejsou pod vlivem mlékárenské lobby a Američané jsou nejbohatším národem a přitom jsou nejobeznějším a nejnemocnějším na světě.

Odborníci z Harvard School of Public Health uveřejnili v roce 2011 nové nutriční doporučení ve formě tzv.talíře zdravého jedení, které bylo určeno americkému ministerstvu zemědělství a dalším odborníkům. Univerzita touto novou směrnicí nahradila překonanou a zavádějící potravinovou pyramidu. Tato nová "pyramida" shrnuje nejlepší dietní informace, které jsou dnes k dispozici a nejsou vytesané do kamene, protože vědci nepochybně objeví v následujících letech nové informace  pro zdravé stravování.

 

Doporučení:

  • 50% zelenina a ovoce, ale omezeně brambory, protože mají negativní dopad na hladinu cukru v krvi
  • 25% celozrná strava, nižší vliv na hladinu krevního cukru a inzulínu oproti rafinovaným obilovinám
  • 25% protein - bílé maso, fazole a ořechy, přičemž omezte červené maso a vyhněte se zpracovanému jako je například slanina a klobásy
  • používejte zdravé rostlinné oleje a vyhýbejte se částečně hydrogenovaným olejům, které obsahují nezdravé trans-tuky. Pijte vodu, kávu nebo čaj. Vyhýbejte se sladkým nápojům, omezte mléko a mléčné výrobky - jedna až dvě porce denně jen pokud si to přejete a omezte džusy - maximálně malá sklenice denně
  • s nízkým obsahem tuku neznamená zdravé

 

Výzkum dr.Campbella

Doktor Campbell objevil, že rakovina se může zapnout a vypnout změnou obsahu živočišných bílkovin v potravě. Můžeme vlastně zapnout a vypnout rakovinu buď přidáním bílkovin nebo jejich odebráním. Také bylo objeveno, že kasein (sýrovina), nejčastější bílkovina v mléčných výrobcích byla největší podporovatel rakoviny ze všech. Naopak když byla zvířata krmena 20% rostlinných bílkovin, tak u žádného se rakovina nevyvinula navzdory přítomnosti karcinogenu. Rakovina byla spuštěna jen v souvislosti s živočišnou bílkovinou, přičemž v dalším experimentu se zjistilo, že bez ohledu na to kolik karcinogenů vstoupí do těla. Rozvoj rakoviny byl naprosto závislý na množství konzumované živočišné bílkoviny.

 

Jinými slovy konzumace živočišných proteinů nás dělá více náchylnými k rakovině

 

 

 

 

Občasná hladovka je klíčovou strategií proti stárnutí a k dlouhověkosti

Dr. David Jockers

Naši dávní předkové se vyvíjeli v prostředí naplněném stresem a nouzí. Často jim nebylo dostupné žádné jídlo a proto u nich bylo hladovění běžným jevem. Tento způsob života nám zanechal genetické stopy s klíčovými informacemi ovlivňujícími naše zdraví a tělesnou kondici. Občasné hladovění snižuje tzv. oxidativní stres, urychluje nápravné procesy v tělesných buňkách a ukazuje se být klíčovou strategií pro oddalování stárnutí i pro dlouhověkost.

Tisíce let, kdy se lidé setkávali s nouzí o jídlo, vedly naše tělo k tomu, že si vyvinulo ochranný mechanismus, aby se dokázalo adaptovat na střídavé fáze hojnosti a nedostatku. Během období nedostatku se buněčné membrány stanou vnímavějšími na inzulín. To je velmi důležité když je jídla málo, protože to zajistí, aby se každý kousek zkonzumovaných potravin efektivně spotřeboval nebo zpracoval a uložil.

V období hojnosti tělo zase snižuje citlivost buněk na inzulín ve snaze zabránit stresu z vysokého kalorického příjmu. To vede ke zvýšeným hladinám inzulínu, k ukládání tuků, ke zvýšenému oxidativnímu stresu a v těle vzniká prostředí náchylnější k zánětlivosti. Inzulín navíc podporuje dělení buněk a to bývá dalším rizikovým faktorem pro vznikání rakovinových formací.

V dnešní době zažíváme v západním světě masivní přebytky zdrojů potravin. Můžeme jíst kdykoliv, kdy si usmyslíme. Mnoho poradců doporučuje jíst 5-6 menších dávek jídla za den. Takový postup ale tělu předává signál nadbytku, jenž potlačuje produkci hormonů, zajišťujících regeneraci tkání a působících proti stárnutí.

Spouštění genetických opravných mechanismů
Občasné hladovění působí naopak jako spínač určitých genetických mechanismů pro opravy, které navíc i stimulují buněčné omlazování. Potřeba adaptovat se na omezený přísun stravy pak umožňuje určitým buňkám, aby během doby nedostatku žily déle. Energeticky je méně nákladné opravovat poškozenou buňku, než vyvolat její dělení a nechávat tvořit buňky nové. Mívá to rovněž příznivé účinky proti vzniku rakovinových formací a jejich bujení.

Takovéto genetické opravné mechanismy se spouští díky uvolňování růstových hormonů HGH (human growth hormone). Tyto jsou známé svými schopnostmi vyvolávat fyziologické změny v metabolismech nebo zlepšovat spalování tuků a uchovávat proteiny. A právě proteiny spolu s aminokyselinami se využívají k opravám tkání s kolagenem, které pak zlepšují funkčnost a sílu svalstva, šlach, vaziva nebo kostí. HGH rovněž zlepšují funkčnost kůže, omezují tvoření vrásek a urychlují hojení jizev nebo popálenin.

HGH mají proti inzulínu opačnou funkci. Jsou zaměřeny na opravu tkání, efektivní využití stavebních látek, aktivitu imunitního systému a působí tak proti zánětům. Inzulín je zase určen k uchovávání energie, k podpoře buněčného dělení a k imunitní aktivitě, projevující se záněty. Právě u zánětů bývá inzulín dominantním hráčem. Když v těle vznikne požadavek na produkci inzulínu (například po příjmu potravy s vyšším obsahem sacharidů), brzdí se automaticky produkce HGH.

Půst je mocnou léčebnou metodou
Občasná hladovka je jednou z nejúčinnějších metod pro léčení zánětů, posilování imunity a pro lepší uzdravování. Svou roli k tomu hraje i skutečnost, že mnoho lidí mívá při infekcích nutkání ke zvracení. Jde o přirozený mechanismus, kterým se naše tělo samo hlásí o půst, aby si mohlo uvnitř vytvořit správné prostředí pro posilování imunity.

Vědci z the Intermountain Medical Center Heart Institute zjistili, že muži, kteří absolvovali 24-hodinový půst, vykazovali zvýšení HGH v krevním oběhu až o 2000%. Naproti tomu u testovaných žen docházelo ke zvýšení HGH o 1300%. Navíc bylo zjištěno, že se lidem při hladovce významně snižuje obsah triglyceridů a upravují se jejich hladiny HDL cholesterolu i cukru v krvi.

Možná nejlepším způsobem, jak začít s půstem, je poskytnout svému tělu každodenně 12 hodin klidu od večeře do snídaně. Díky němu pak má tělo k dispozici 4 hodiny na kompletní trávení a k tomu ještě dalších 8 hodin pro játra, aby v nich mohl proběhnout kompletní cyklus detoxifikace. Jakmile se tento způsob stane vaším běžným životním stylem, zkuste si pak jednou za týden prodlužovat půst na 16-18 hodin. A až potom je optimální jednou týdně absolvovat plný 24-hodinový půst...
 

0riginál: http://www.naturalnews.com/034277_fasting_longevity.html

Více zde: http://www.uspesna-lecba.cz/products/jak-se-zdrave-stravovat/

Tloustnu si ani nevím jak......aneb proč diety nefungují?

 

TABULKA GI POTRAVIN

Glykemický index (GI)
Referenční hodnotou je glukóza, její GI = 100GI Potravina GI Potravina

27 Boby sušené 50 Mango70 Bramborová kaše 30 Marmeláda ovocná bez cukru85 Bramborová kaše instantní 85 Med52 Bramborové knedlíky 71 Meloun červený90 Brambory pečené v troubě 65 Meloun žlutý70 Brambory šťouchané 55 Meruňka76 Brambory v mikrovlnce 30 Meruňky sušené87 Brambory vař.bez slupky 60 Mléko kondenzované slazené65 Brambory vařené v páře 30 Mléko odtučněné50 Brambory vařené ve slupce 25 Mléko plnotučné10 Brokolice 29 Mléko polotučné40 Broskev 29 Mléko sojové90 Burizony 70 Mouka amarantová30 Cizrna vařená 70 Mouka bílá70 Cocacola 50 Mouka z pohanky72 Cornflakes 61 Mouka žitná75 Croissant 35 Mrkev syrová70 Cukr sacharóza 61 Muffin10 Česnek 61 Musli tyčinka27 Čočka červená 70 Nudle30 Čočka hnědá 30 Nutella22 Čočka zelená 15 Ořechy vlašské22 Čokoláda hořká 70% kakaa 20 Oříšky burské22 Čokoláda nápoj s uměl.sladidlem 22 Oříšky Kešu48 Čokoládový nápoj slazený 10 Paprika75 Donut 27 Párky25 Droždí 58 Pizza sýrová73 Dýně 42 Polévka čočková87 Džem jahodový 38 Polévka rajčatová50 Džem průměr 35 Pomeranč47 Džus grapefruitový 74 Pomfrity44 Džus mrkvový 76 Popcorn bez cukru50 Džus pomerančový 51 Pšenice rychle vařená40 Džus rajčatový 40 Pudink instantní65 Fanta 10 Rajče

30 Fazole bílé 70 Ravioli40 Fazole červené 39 Ravioli plněné masem30 Fazole zelené 36 Rybí prsty35 Fíky 50 Rýže basmati50 Fíky sušené 56 Rýže bílá20 Fruktoza 58 Rýže bílá dlouhá100 Glukoza 54 Rýže hnědá22 Grapefruit 44 Rýže instantní vařená minutu10 Houby 47 Rýže parboiled60 Houska hamburgerová 85 Rýže předvařená22 Hrách loupaný 50 Rýže tmavá natural90 Hranolky smažené 10 Hroznové víno 50 Sorbet35 Hruška 57 Saláty hlávkové48 Hrášek zelený 20 Soja vařená65 Hrozinky 14 Sojové boby v konzervě40 Sušenky bohaté na vlákninu75 Chipsy 55 Sušenky máslové56 Chléb bílý Pita 55 Sušenky slané64 Chléb celozrnný 60 Špageti vaařené 20 minut39 Chléb černý německý 41 Špageti vařené 10-15 minut47 Chléb ovesný otruby 35 Špageti vařené 5 minut70 Chléb pšeničný bílý 44 Špagety vařené al dente44 Chléb žitný 40 Šťáva z čerst.pomer.40 Jablečná šťáva přírodní 22 Švestka50 Jahody 40 Těstoviny celozrnné32 Jogurt nízkotučný s fruktozou 55 Těstoviny vařené bílé35 Jogurt slazený 49 Tortelini sýrové48 Jogurt sojový 20 Třešně70 Kaše kukuřičná 64 Tyčinka Mars karamelová48 Kaše ovesná 47 Tyčinka Mars ořechová70 Kaše ovesná+E80 Kaše ovesná 55 Tyčinka Snickers70 Kavli křehký chléb 43 Tyčinka Twix50 Kiwi 49 Vařená mrkev54 Koktejl ovocný 51 Vločky Kellogs48 Koláče 52 Vločky Kellogs s medem46 Kompot broskev 39 Vločky Kelloogs42 Kompot hruška 55 Vločky musli56 Kompot meruňky 65 Zavařenina70 Kukuřice 10 Zelenina kořenová34 Kukuřice indická 10 Zelí53 Kukuřice sladká 60 Zmrzlina45 Kuřecí nugety 50 Zmrzlina nízkotučná64 Kuskus 32 Žito – zrno45Laktóza58 Rýže bílá dlouhá